Over Anbaco…

Op deze website vind je heel wat info die nuttig en interessant is voor jou als blogger of online ondernemer.

Er zijn blogberichten over

  • alles wat met bloggen te maken heeft (vanaf de start van een blog)
  • met bezoekers naar je website te halen (o.a. SEO, social media, Pinterest)
  • met online geld verdienen (geld verdienen met bloggen, affiliate marketing, online advertenties, freelance werk, online verkopen, …)
  • en uiteindelijk fulltime blogger worden
  • online – locatie onafhankelijk werken

Door te leren van de struggles en fouten van bloggers die alles al eens uitgeprobeerd hebben, kan je jezelf heel wat tijd (en geld) besparen.

Wat meer achtergrond info voor de nieuwsgierigen 😉

Anbaco
  • Save

Hoe ik zelfstandig ondernemer geworden ben…

In 2011 besloot ik na jaren twijfelen en niet goed durven om te stoppen met ‘gaan werken’ en ‘zelfstandige’ te worden.

Ik ging aan de slag als freelancer en deed allerlei losse opdrachten (verkoop, vertalingen, teksten schrijven, advertenties en banners opmaken, afbeeldingen bewerken, bijles geven aan kinderen, …)

In die beginperiode ging ik ook veel naar netwerk events. En begon ik allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

Daardoor kwam ik regelmatig in contact met webshop eigenaars en wilde ik graag Magento leren. Tegelijk startte ik ook met een eigen webshop, zelf gebouwd in Magento.

In de tijd daarna verschoven de freelance opdrachten meer en meer naar ‘computer-werk’ en deed ik ook veel opdrachten voor Magento webshops. En ook m’n eigen webshop werd verder uitgebouwd.

Dit heb ik een periode heel graag gedaan. Maar als kleine webshop is het moeilijk om genoeg omzet en winst te draaien. Vooral als je niet zo heel veel budget hebt om te investeren. Met een eigen stock van rond de 10.000 euro kwam ik er in ieder geval niet om genoeg te verdienen om er helemaal van te kunnen leven.

Want als webshop eigenaar heb je ook heel veel kosten en is de winstmarge erg klein. Afhankelijk van welke producten je verkoopt, maar in de branche waarin ik zat, was dat zeker zo. Je moet dan dagelijks al heel veel producten kunnen verkopen om rendabel te worden.

Bovendien zit je er ook heel erg ‘aan vast’. Als je genoeg omzet draait, kan je wel veel uitbesteden. Maar als beginner moet je alles zelf doen. Je moet dus ook elke dag pakjes maken en naar het postkantoor brengen in de namiddag. Mensen willen immers niet op hun bestelde pakketje wachten als jij een dagje weg was en niet op tijd terug om het te versturen 🙂 en vakantie is al helemaal moeilijk te regelen.

Dus toch al snel uitkijken naar andere mogelijkheden om wel meer vrije tijd te krijgen. Of toch al zeker om meer keuze te krijgen qua tijdsindeling en besteding. Want veel werken vind ik helemaal niet erg 🙂 als ik zelf kan kiezen hoe, waar, wanneer, enz. 

Hoe ik begon met bloggen…

Voor ik de overstap van werknemer naar zelfstandige deed, was ik al enkele jaren aan het bloggen.

Ik had op dat moment een 5-tal blogs (over verschillende onderwerpen) waar ik minstens elke week een blogbericht voor schreef. En die best een groot aantal bezoekers/lezers hadden. Maar verder deed ik er toen niks mee 🙂 er stonden toen zelfs geen advertenties ofzo op.

Door de overstap naar zelfstandige en alles wat daarbij kwam (cursussen, webshop, magento, freelance opdrachten) begon het bloggen er steeds meer bij in te schieten. En na een tijdje zijn al die blogs één voor één uitgedoofd.

Er kwamen nog wel redelijk wat bezoekers langs, maar omdat ik er niet meer toe kwam om te bloggen, heb ik uiteindelijk de domeinen (spijtig genoeg) opgezegd.

Voor de webshop had ik wel ook al een blog onderdeel toegevoegd, vooral om nieuws te melden aan (potentiële) klanten.

Maar bloggen in een webshop is verre van ideaal. En er kwam steeds meer aanbod aan gelijkaardige webshops, die dezelfde producten verkochten. Dus wat extra bezoekers aantrekken zou fijn zijn… liefst zonder dat dit veel zou kosten.

En zo kwam er terug een echt blog, in hetzelfde thema als de webshop 🙂 zodat er ook regelmatig linkjes daar naartoe konden.

Al snel kreeg ik de smaak terug te pakken en wilde ik terug echt gaan bloggen… meer gaan bloggen. En misschien ooit daar mijn inkomen mee verdienen… dat zou helemaal mooi zijn 🙂 maar daar had ik toen zelf nog geen ervaring mee en wist ik ook nog niet zoveel vanaf. 

Hoe ik blogger geworden ben…

Terug wat cursussen gaan volgen over seo, e-mailmarketing, schrijven voor internet, enz.

En dan op zoek naar welk soort blog me het best zou liggen, over welk onderwerp ik het liefst en het meest zou kunnen schrijven.

Na veel brainstormen bleven er een aantal mogelijkheden over (ik heb veel interesses, dat maakt het wat moeilijker beslissen).

EcoBioLiving.eu (over gezonder eten en leven, met vooral veel recepten) werd enthousiast opgestart en blijkt enkele jaren later nog steeds een goede keuze geweest te zijn. 

Daarna volgden er nog enkele kleinere niche blogs over andere onderwerpen. 

Maar onlangs begon het toch te kriebelen om ook met de andere grotere interesses iets te gaan doen en daar dient o.a. dit blog voor. Het zal nog wat tijd vragen om uit te zoeken welke richting ik er precies mee uit wil, welke onderwerpen er op kunnen. Maar het begin is er 🙂 blij mee!

Hoe ik fulltime blogger werd…

>>to be continued<<

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.