Je bekijkt nu Affiliate Netwerken – handige hulp bij affiliate marketing
  • Save

Affiliate Netwerken – handige hulp bij affiliate marketing

Als je online geld wil verdienen door affiliate marketing, dan is het eigenlijk bijna noodzaak om je aan te melden bij enkele affiliate netwerken of platforms.

Er zijn ook wel heel wat bedrijven en ondernemers die zelf een eigen systeem aanbieden aan affiliates. Maar de grote meerderheid werkt toch wel samen met één van de grotere affiliate netwerken.

Wat is een affiliate netwerk?

Affiliate netwerken of platforms zijn eigenlijk een tussenschakel tussen bedrijven die producten of diensten verkopen en de affiliates die deze producten of diensten willen promoten in ruil voor een commissie.

Ze brengen vraag en aanbod bij elkaar. Op hun platform kunnen affiliates en verkopers/dienstverleners op zoek gaan naar elkaar.

Elk bedrijf of aanbieder en elke affiliate promotor krijgt een eigen code toegewezen. Voor al de links naar producten of diensten die je kan promoten wordt op die manier telkens een unieke url aangemaakt waar deze beide codes in verwerkt zitten. Aan de hand van deze unieke url kan men dan metingen en statistieken van kliks en verkopen bijhouden.

Deze affiliate netwerken zorgen er zo voor dat er exact bijgehouden kan worden hoe vaak er op een bepaalde link geklikt wordt. En hoe vaak er een verkoop onstaat door een klik op jouw unieke link.

Op basis van deze metingen berekenen ze vervolgens ook de kosten om aan te rekenen aan de adverteerders (de aanbieders). En de commissie (vergoeding) die ze toewijzen aan de affiliates. Het affiliatenetwerk regelt ook de facturering en de uitbetaling van de affiliates.

Als affiliate kan je meestal gratis registreren en betaal je ook geen kosten voor de geleverde diensten. Deze kosten worden aangerekend aan de adverteerders (aanbieders/verkopers).

Affiliate platforms voor Nederlandstalige affiliates

Uiteraard zoek je als Nederlandstalige blogger en affiliate vooral naar Belgische of Nederlandse bedrijven waar je producten voor kan promoten. En ook andersom willen Nederlandstalige bedrijven dat hun producten gepromoot worden bij een zo goed mogelijk passend publiek. Dat geeft immers het meeste kans op verkopen.

In sommige niches kan je ook wel ook Engelstalige producten of diensten promoten natuurlijk. Of kan je beide aanbieden. Maar toch merk ik dat bezoekers op een Nederlandstalige website of blog blij zijn met verwijzingen naar Nederlandstalige aanbieders. Engelstalge zijn er al zoveel te vinden op de Engelstalige websites en blogs die ze bezoeken.

Gelukkig bestaan er ook heel wat affiliate netwerken die zich op de Nederlandstalige markt richten.

Overzicht van affiliate netwerken voor België en Nederland:

Daisycon

Daisycon is één van de grotere en veel gebruikte platforms voor affiliate marketing. Dit platform is actief in meerdere Europese landen, maar heeft dus ook alvast heel wat producten en diensten uit België en Nederland die je kan promoten als affiliate.

Als je een bedrijf of winkel uitgekozen hebt waar je producten van wil promoten, dan kan je je via een button daarvoor aanmelden. En dan is het gewoonlijk enkele dagen (of soms langer) afwachten of ze je goedkeuren als affiliate voor hun producten of diensten.

PayPro

Via PayPro worden heel wat (Nederlandstalige) digitale producten aangeboden… e-books, cursussen, memberships, enz.

Zoals ook de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko (van internetsuccesgids) om te leren hoe je een basis website kan opzetten om daar dan Affiliate Marketing te gaan toepassen 🙂 handig voor wie online geld wil gaan verdienen en niet weet hoe daaraan te beginnen

Bij PayPro kan je zelf beslissen welke diensten of producten je wil verkopen als affiliate, je moet daarvoor niet telkens goedgekeurd worden. Dit gebeurt alleen in het begin bij het registreren door PayPro zelf.

Sinds kort moet je wel een bijdrage betalen om effectief producten te kunnen promoten; maar als je vervolgens verkopen realiseert komt deze bijdrage (in stukjes per keer) te vervallen.

TradeTracker

Ook TradeTracker is een groot platform dat al heel lang actief is in de affiliate markt. Ze bieden een heel uitgebreid en divers gamma aan producten en diensten aan. Je kan handig zoeken via de vele categorieën en subcategorieën en moet je dan net zoals bij Daisycon ook aanmelden en wachten tot je goedgekeurd wordt door het bedrijf waar je iets van wil promoten als affiliate.

Awin

Awin heeft enkele andere netwerken (zoals bv. Zanox) overgenomen en gegroepeerd. Bij Zanox had ik lange tijd een account; bij Awin daarna ook eentje aangemaakt, maar verder nog niet veel mee gedaan sindsdien eigenlijk.

TradeDoubler

Bij TradeDoubler vind je o.a. enkele hele grote bedrijven om te promoten. Zelf heb ik nooit een account gehad bij TradeDoubler.

International affiliate networks

Soms kan het ook nuttig zijn om toch ook internationale producten of diensten te promoten, zoals ik hierboven ook al vermeldde. Dit is ook vooral afhankelijk van de niche waar je in actief bent, denk ik.

ShareASale

Via ShareASale heb ik enkele digital marketing producten die ik promoot als affiliate.

Clickbank

Clickbank is ook een heel groot en bekend platform voor affiliate marketing. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Nog andere suggesties?

Gebruik jij nog een ander affiliate netwerk?
Meld jouw aanvulling in de reacties !

Last Updated on 14-08-2019 by Anbaco

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik denk dat de grootste en bekendste ontbreekt: Commission Junction.
    En TradeDoubler vind ik persoonlijk achteruit gegaan tov enkele jaren geleden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.