Goede handige cursussen voor bloggers… waar vind je die? En welke zijn de investering zeker waard?

Of je nu pas begint met bloggen of er al wat langer mee bezig bent, er valt altijd nog heel veel over bij te leren 🙂

Ook al omdat de internet- en blogwereld constant veranderen en evolueren.

De voorbije jaren heb ik al veel mensen geholpen met hun blog, als freelancer, maar ook gewoon als vriendendienst.
En dan vragen ze ook wel eens of ik geen goede cursus voor hen kan aanbevelen.

De laatste jaren heb ik er dan ook al vaker over nagedacht om alles wat ik geleerd heb over bloggen in een handige cursus (of enkele cursussen waarschijnlijk) te bundelen. Maar dat is er helaas nog altijd niet van gekomen, staat wel op de to-do lijst…

Goede cursussen over Bloggen en online geld verdienen

Uiteraard ken ik wel enkele goede ‘cursussen voor bloggers’ van anderen die ik zelf uitgetest heb.

Niet zo heel veel Nederlandstalige want in het Engels is het aanbod heel wat groter. En sommige dingen leer ik ook gewoon graag in het Engels.

Houten tafel met laptop en notitieblok - Cursussen voor bloggers
  • Save


Aanbevolen Engelstalige cursussen over bloggenMake Money Blogging – for beginners ›› cursus van Create and Go

Uitgebreide cursus (Engelstalig) met video, powerpoint, tekst, voorbeelden.

Alex en Lauren leggen alles heel goed uit op beginners niveau. Ze zijn zelf fulltime bloggers, verdienen daarmee heel wat geld (ook al zijn ze nog maar een 2-tal jaar ermee bezig) en reizen de wereld rond.

In deze beginners cursus over ‘geld verdienen met bloggen’ focussen ze op affiliate marketing.

Op hun pagina Make Money Blogging zie je duidelijk wat er allemaal aan bod komt in hun cursus.


Project 24 – in 24 maanden naar een volledig online inkomen ›› cursus van IncomeSchool

Engelstalige cursus met heel veel goede info en video’s.

Jim en Ricky van IncomeSchool nemen je in Project-24 vol enthousiasme mee om in 60  stappen een succesvolle website te bouwen. En vervolgens geleidelijk verder op te bouwen om uiteindelijk na 2 jaar een volledig inkomen eruit te kunnen halen.

Op de pagina van Project-24 kan je alles nalezen en legt Jim in een korte video uit waar het over gaat. Zeker de moeite om eens te bekijken! 


Nederlandstalige cursussen over bloggen en online geld verdienenGeld verdienen met Affiliate Marketing (e-book)

Het digitale boek ‘Geld verdienen met affiliate marketing‘ helpt je om genoeg kennis op te doen om goed van start te kunnen gaan met affiliate marketing.

Maar het is ook geschikt voor de wat meer ervaren affiliate marketeers die hun business nog wat verder willen uitdiepen en naar een hoger niveau  brengen.


Affiliate Marketing Revolutie van InternetSuccesGids

Bij Jacko kan je als absolute beginner leren hoe je een (basis-) website maakt voor: ‘online geld verdienen via affiliate marketing’. Hij heeft een uitgebreide website/blog en ook een forum waar je terecht kan met je vragen.

Je start dan best met zijn cursus Affiliate Marketing RevolutieDie is helemaal niet zo duur. Het is dan ook geen echt diepgaande cursus, eerder bedoeld voor beginnelingen zonder veel ervaring.
Deze video-cursus baseert zich vooral op het handige thema dat ze zelf ontwikkeld hebben en waarin standaard uitbreidingen voorzien zijn die het je makkelijker maken om je website in te richten om online geld te verdienen met affiliate marketing. Als je de cursus volgt, kan je dat aan een verminderd tarief aanschaffen.


Affiliate Marketing in 10 dagen

Paco Vermeulen heeft in deze cursus ‘Affiliate Marketing in 10 dagen’ al zijn kennis, ervaring, tips en trucs gebundeld waarmee hij zelf iedere maand ruim €10.000 aan affiliate commissies verdient.

De cursus is vooral bedoeld voor mensen die al bezig zijn met affiliate marketing, maar waarbij het nog niet echt iets oplevert. Daarnaast ook voor iedereen die een extra inkomstenbron wil creëren naast zijn/haar onderneming, baan of opleiding.
Zelf geschreven cursus over bloggen

>> staat op de to-do-lijst om in 2020 aan te beginnen <<