Advertentie Netwerken – geld verdienen met advertenties op je website

Advertentie Netwerken – geld verdienen met advertenties op je website

Wil je online geld verdienen door advertenties op je website te plaatsen? Advertentie Netwerken kunnen jou daarbij helpen!

>> In dit uitgebreid blogbericht kan je meer lezen over nog andere verdienmodellen om online geld te verdienen.

Advertenties om online geld te verdienen met je website

Online advertenties plaatsen is – naast affiliate marketing – één van de meest gebruikte verdienmodellen om passief geld te verdienen met een blog of website.

Advertenties op je website zetten heeft veel voordelen, maar toch ook wel enkele nadelen…

Voordelen van advertenties op je website:

  • je hebt er na het instellen geen werk meer aan
  • ze leveren je elke maand weer passief inkomen op
  • met behulp van een goed advertentie netwerk kan je er heel wat geld mee verdienen
  • op deze manier verdien je toch nog wat geld aan mensen die anders gewoon zouden weggaan na hun bezoekje aan jouw site

Nadelen van advertenties op je website:

  • veel mensen vinden ze storend, of op z’n minst toch niet mooi
  • ze leiden de aandacht van je bezoekers af
  • mensen die weg klikken via een advertentie, ben je kwijt als mogelijke klant om je andere producten te kopen (die je vaak meer geld opleveren)
  • je kan zelf niet (of toch maar beperkt) bepalen welke advertenties er verschijnen, dus ook van producten/diensten waar je helemaal niet achter kan staan

Als je geld wil verdienen met je website en je hebt (nog) geen enkel ander verdienmodel om te gebruiken, dan zou ik sowieso wel voor advertenties kiezen. Je hebt dan immers weinig te verliezen.

Als je ook nog andere verdienmodellen wil gebruiken op je website, dan is het wat afwegen. Teveel opties aanbieden is verwarrend voor je bezoekers. Je zou dan wat moeten kijken waar je uiteindelijk meer mee kan verdienen.

Hoeveel kan je verdienen met advertenties op je website?

Hoe meer bezoekers er op een website komen, hoe meer inkomsten je kan verkrijgen door advertenties op die website te plaatsen. Als je blog of website nog weinig bezoekers krijgt, ga je ook weinig of niks verdienen door advertenties te plaatsen.

Hoeveel bezoekers heb je dan nodig voor je geld kan verdienen met advertenties?

Volgens mijn ervaring kan je vanaf zo’n 500 à 1000 bezoekers per maand advertenties aanbieden en er af en toe al wat geld mee verdienen. Nog niet veel uiteraard… maar met wat geluk toch soms al enkele euro’s per maand.

Het gemiddelde bedrag dat advertenties op je website opleveren wordt weergegeven als EPMV (earnings per mille visitors) of als RPM (revenue per mille). Bij RPM gaat het over pageviews, bij EPMV over bezoekers (sessies).

Hoeveel je er uiteindelijk mee kan verdienen is van heel wat meer factoren afhankelijk dan van alleen het aantal bezoekers dat op jouw website terecht komt.

Hoeveel je kan verdienen met advertenties op je website is o.a. ook afhankelijk van de niche of branche waarin je actief bent. Sommige categorieën trekken beter betaalde advertenties aan. Financiën, verzekeringen, gezondheid, reizen … zijn bijvoorbeeld enkele niches waar veel geld aan advertenties gespendeerd wordt.

Ook het soort bezoekers speelt mee. Als jouw website bezoekers mensen zijn die graag en gemakkelijk geld uitgeven (en dat geld ook hebben om te spenderen), dan is dat interessanter voor veel adverteerders.

Maar ook van de locatie/woonplaats van je website bezoekers. Bezoekers uit de US, Canada, Australië of UK leveren je altijd meer advertentie inkomsten op dan bezoekers uit andere delen van de wereld. Vooral voor US bezoekers zijn adverteerders bereid om veel geld uit te geven. Hoewel (west-) Europese bezoekers ook best wel ok zijn.

De EPMV kan variëren van minder dan $1 tot wel $25 à $30 gemiddeld. Deze laatste zijn gewoonlijk Engelstalige websites in een goede niche met een overwegend US publiek, met veel bezoekers en die een goed advertentie netwerk gebruiken. En er zijn ook websites waar de EPMV nog veel hoger ligt, maar dat zijn uitzonderingen.

Advertentie Netwerken inzetten

Om zelf advertenties te plaatsen is erg moeilijk. Voor bevriende ondernemers of collega’s zou dat nog wel kunnen misschien. Maar je moet dan wel zelf onderhandelen over een prijs (per klik, per lead, per sale of per 1000 views). En dan heb je ook nog het probleem om deze prestaties correct te meten, bij te houden en uitbetaald te krijgen.

Voor de meeste bloggers en website eigenaren zijn advertentie netwerken dus eigenlijk wel onmisbaar.

Wat zijn advertentie netwerken?

Advertentienetwerken zijn bedrijven die optreden als tussenpersoon tussen adverteerders en publishers (o.a. bloggers).

Ze matchen bijvoorbeeld de advertenties met de beschikbare advertentieruimtes. Verder houden ze ook clicks en views bij en doen heel de financiële afhandeling ervan.

Adverteerders betalen aan advertentienetwerken om hun advertenties te verspreiden en de afhandeling ervan te doen. Een gedeelte van dit bedrag gaat vervolgens naar de publishers (de websites die de advertenties plaatsen). En ze houden ook een klein deel ervan zelf als betaling voor hun diensten.

Op deze pagina van Wikipedia kan je meer lezen over wat advertentienetwerken precies zijn en hoe ze werken.

Welke advertentie netwerken kunnen jou helpen om meer geld te verdienen?

Er bestaan heel wat advertentie netwerken, zowel kleine als grotere. Of ook die zich op een bepaalde niche of doelgroep richten.

Een hele tijd geleden heb ik me eens enkele dagen bezig gehouden om verschillende netwerken op te zoeken. Hun werking en voorwaarden te vergelijken en vooral ook ervaringen van anderen met deze netwerken te lezen.

Toen heb ik voor mezelf besloten om toch alleen maar met de grote en bekende netwerken te gaan werken om advertenties op mijn blogs en websites te plaatsen.

Voor een Nederlandstalige website (of voor alle niet-Engelstalige eigenlijk) zijn er heel wat minder mogelijkheden dan voor Engelstalige websites. Voor de Engelstalige markt zijn er immers heel wat meer adverteerders en advertenties beschikbaar. Met een Engelstalige website of blog kan je uiteraard ook heel veel meer mensen bereiken. Niet alleen mensen met Engels als moedertaal, maar ook heel wat anderstaligen die Engels als tweede taal gebruiken.

Op dit moment werk ik alleen maar met advertentie netwerken op Nederlandstalige websites. En heb ik dus enkel concrete ervaring met Google Adsense en met Ezoic.

De andere advertentie netwerken (of ‘ad networks’), vooral MediaVine en AdThrive, staan ook nog op mijn verlanglijstje. Maar dan moet er eerst een website in het Engels komen… én die al genoeg bezoekers aantrekt elke maand. Eerst nog even heel wat werk te doen dus… 🙂

Google AdSense

Google AdSense is een goed netwerk om mee te beginnen. Zij stellen niet teveel eisen en voorwaarden. Of toch tenminste geen waar je als beginnende blogger niet aan kan voldoen.

De enige echte voorwaarde is dat je blog of website al minstens 6 maanden online moet zijn en dat ze moet voldoen aan al de wettelijke voorwaarden.

Nadeel van Google Adsense is dat je er niet zo gemakkelijk veel geld mee kan verdienen. De EPMV is heel wat lager dan bij andere advertentie netwerken.

Vereisten voor Google AdSense: website moet minstens 6 maanden oud zijn

Mijn ervaring met verdiensten via Google AdSense:
Ik moet toegeven dat ik me eigenlijk nooit écht goed verdiept heb erin. In welke instellingen precies de beste opbrengsten geven. Maar ik heb natuurlijk wel een aantal dingen uitgeprobeerd doorheen de jaren dat ik Google AdSense gebruikt heb. Ik merkte wel een verschil met verschillende niches. Bloggen over reizen leverde bijvoorbeeld meer inkomsten op dan een blog met recepten. Het bedrag dat je per click op een advertentie krijgt, ligt dan vaak hoger. Ik heb Google AdSense vooral gebruikt op mijn recepten website en de EPMV lag daar rond €1,- ongeveer. Met wat meer moeite (en meer advertenties per pagina) had ik dat wellicht wel wat hoger kunnen krijgen, richting €1,50 of € 2,- EPMV.

Ezoic

Bij advertentie netwerk Ezoic kan je ook terecht als je een niet-Engelstalige website hebt. Zij werken met al de websites die voor Google AdSense geschikt zijn. Je moet trouwens ook eerst al door Google AdSense toegelaten zijn en dit actief hebben op je website, voor je aan Ezoic kan deelnemen.

Bij Ezoic ligt de EPMV heel wat hoger dan bij Google AdSense.

Zij werken met een systeem dat automatisch alles opvolgt wat er op jouw website gebeurt en daar van gaan leren wat de beste setup is (A.I.). Daardoor kunnen ze de advertenties steeds beter afstemmen op jouw content en jouw bezoekers. Wat dan weer voor betere resultaten (hogere inkomsten) gaat zorgen.

Vereisten voor Ezoic: website moet minstens 4 maanden oud zijn en stabiel aantal bezoekers hebben van minstens 10.000 per maand (sessies in Google Analytics). En ook goedgekeurd zijn door en actief zijn met Google Adsense

Mijn ervaring met verdiensten via Ezoic:
Voor mijn blog waar ik op dit moment vooral recepten op deel, ben ik onlangs overgestapt van Google AdSense naar Ezoic.

Al direct na de overstap zag ik mijn inkomsten omhoog gaan. Naar een EPMV van gemiddeld tussen de $5,50 en $6,- ongeveer. Ezoic gebruikt de eerste weken vooral om je website en bezoekers te observeren en te leren kennen. Daarna gaat het verschillende mogelijkheden en combinaties uittesten om daaruit te leren wat wel of niet werkt bij jouw bezoekers. Dit duur zo’n 12 weken ongeveer.

En ook daarna blijft het systeem ook nog verder leren en zichzelf verbeteren. Na die eerste 3 maanden zat voor mijn website het EPMV rond 10,- à 12,- euro. Heel veel meer al dan ik ooit via Google Adsense heb gehad dus; daar verdiende ik door de advertenties per maand nog minder dan wat ik nu met Ezoic per dag betaald krijg.

Na ruim 3 maanden kreeg ik een uitnodiging om in hun Premium programma te stappen. Ze bieden je dan extra’s aan waardoor je meer inkomsten kan genereren. Je krijgt o.a. toegang tot betere adverteerders (die hogere bedragen willen betalen voor hun advertenties).
Daar staat tegenover dat je maandelijks een bijdrage hiervoor betaalt aan Ezoic. En het mooie is dat de extra inkomsten (volgens de berekeningen van hun systeem, maar dit blijkt altijd wel te kloppen) sowieso hoger zijn dan de bijdrage die je betaalt.

Na 4 à 5 maanden bij Ezoic, waarvan 1,5 maand in het Premium programma, ligt mijn EPMV nu elke dag boven de 15,- euro. De laatste dagen zelfs eerder rond de 20,- euro. Maar dit schommelt ook wat doorheen het jaar, sommige periodes zijn aantrekkelijker voor adverteerders. Afhankelijk van waar je website of blog over gaat en welke ‘soort’ bezoekers er op je blog of website komen.

Advertentie Netwerken - geld verdienen met advertenties op je website • Anbaco

MediaVine

MediaVine richt zich vooral op Engelstalige websites. Net als Ezoic ligt de EPMV bij hen aanzienlijk hoger dan bij AdSense. Om toegelaten te worden tot MediaVine heb je vooral veel traffic nodig uit hun voorkeur landen: US, Canada, Australië, UK.

Vooral voor US bezoekers willen adverteerders veel betalen en kan je dus in verhouding dubbel zoveel verdienen dan met andere bezoekers.

Vereisten voor MediaVine: minstens 25.000 sessies (bezoekers) per maand en overwegend bezoekers uit de ‘betere landen’. Hoewel ik ook al bloggers zag die toegelaten werden met niet zo heel veel US traffic.

AdThrive

Ook AdThrive is één van de betere advertentie netwerken. Ze richten zich op Engelstalige websites die al veel bezoekers hebben. En dan nog grotendeels bezoekers uit de US.

Vereisten voor AdThrive: minstens 100.000 page views per maand en overwegend US bezoekers

.

Thanks for sharing!

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
shares