Je bekijkt nu 3 SEO Tips om als beginner toch hoog in Google te komen
  • Save

3 SEO Tips om als beginner toch hoog in Google te komen

Ben je nog niet zo lang aan het bloggen of heb je pas een eigen website? Dan heb je waarschijnlijk ook nog niet zoveel ervaring met SEO…

Wellicht vraag je je af hoe je toch goed kan gaan scoren in Google in 2018 en je website vindbaar kan maken tussen al die andere zoekresultaten.

Over SEO valt heel veel te leren 🙂 maar het lijkt onmogelijk om dat al allemaal tegelijk vanaf het begin te doen en dan ook nog goed toe te passen.

Het is uiteraard ook niet meer zo eenvoudig als 10 jaar geleden om een top ranking in Google te bemachtigen.

Daarom alvast deze 3 waardevolle seo tips. Als je daar je focus op houdt en ze consequent blijft toepassen, kan het niet anders dan dat je Google Rankings een enorme boost krijgen!

Foto met tekstoverlay: 3 SEO TIPS - Hoog in Google, ook als nieuwe blogger.
  • Save

3 Top SEO Tips voor beginnende bloggers

Tip-1  Focus op je content

Goede content is super belangrijk, zowel voor je bezoekers als voor je SEO.

Sinds de Hummingbird update van Google scoren blogs of websites die over Ă©Ă©n specifieke niche (onderwerp of deelonderwerp) gaan beter dan blogs en websites die over meerdere totaal verschillende onderwerpen schrijven.

Google houdt er ook van als je content aanbiedt die heel uitgebreid op een bepaald onderwerp ingaat. Zodat als mensen je website bezoeken en je content doornemen ze echt het idee krijgen ‘hier vind ik al de info die ik me kan wensen, hier kan ik alles erover lezen’, ‘dit is dĂ© ideale site om te bezoeken als je over dit onderwerp iets wil vinden’.

Tip-2  Optimaliseer je title-tag en je meta-description

Als je bij Google een zoekopdracht invoert en je bekijkt de resultaten, dan ziet dat er ongeveer zo uit:

3 SEO Tips om als beginner toch hoog in Google te komen • Anbaco
  • Save

Boven elk zoekresultaat zie je in het blauw een titel, dit is de ‘Title Tag’ van je blogbericht of website pagina. Daaronder in het groen staat de link ernaartoe.

Het stukje tekst dat er vervolgens onder staat, is de ‘Meta Description’.

Om te bepalen welke websites getoond worden bij een bepaalde zoekopdracht en in welke volgorde, houdt Google o.a. rekening met deze Title Tag en Meta Description. Google zal jouw site hoger in de ranking tonen als de zoekwoorden uit de zoekopdracht voorkomen in jouw Title Tag en/of Meta Description.

Bovendien maakt Google deze zoekwoorden dan ook nog eens vet in de resultatenlijst. Dit zorgt ervoor dat ze meer opvallen en bezoekers eerder geneigd zijn om erop door te klikken. Het is voor bezoekers een bevestiging dat ze hetgeen ze zoeken ook gaan vinden op jouw blog of website.

Als er meer geklikt wordt op bepaalde zoekresultaten, dan is dat voor Google vervolgens weer een seintje dat jouw blog of website voor die bepaalde zoekopdracht meer populair is. Ook dat wordt meegenomen in volgende rankings als later weer dezelfde zoekopdracht voorbij komt.

Soms denken mensen dan dat het slim is om zoveel mogelijk zoekwoorden in deze Meta Tags te proppen. Maar dat is toch niet zo’n goed idee, dat wordt door Google zelfs afgestraft als ‘keyword stuffing’.

Het is belangrijk het belangrijkste zoekwoord in je Title Tag en Meta Description te zetten. Maar dan wel op een vloeiende natuurlijke manier. In een zin die vlot leest, die mensen aanspreekt of ze nieuwsgierig maakt.

Dan is de kans groter dat ze gaan doorklikken en jouw site eerder aanklikken dan de andere die er net boven of onder staan in de ranking.

Tip-3  Gebruik Google Search Console

Google Search Console (vroeger heette dit Webmaster Tools) is een super handige en waardevolle tool die door Google gewoon gratis ter beschikking gesteld wordt.

Dus als je nog geen gebruiker bent… direct gaan aanmelden en instellen!

Als je pas aangemeld hebt voor Google Search Console, zal je nog enkele dagen of weken moeten afwachten. Het heeft wat tijd nodig om gegevens van jouw site te verzamelen en verwerken.

Als je in het menu aan de linkerkant kiest voor ‘zoekverkeer’ en dan ‘zoekanalyse’, dan wordt er een lijst getoond met de zoekopdrachten die Google aan jouw site gelinkt heeft.

Klik bovenaan nog even al de vakjes aan, want standaard staat alleen ‘Klikken’ aangevinkt.

Op die manier toont het scherm 4 kolommen: klikken – vertoningen – ctr (click trough rate) – positie.

Voor deze tip zijn vooral de ‘vertoningen’ van belang. Dit zijn al de zoekwoorden waarbij Google jouw site weergegeven heeft in de zoekresultaten.

Je ziet dan ook een heleboel zoekwoorden zijn die je zelf nog niet gebruikt hebt, of waarvan de ctr of positie nog slecht is.

Probeer zoveel mogelijk van deze zoektermen in jouw blogs te verwerken. Ofwel door bestaande blogs of pagina’s te herschrijven of aan te vullen en uit te breiden (als ze goed aansluiten). Ofwel door nieuwe blogs of pagina’s aan te maken die dan helemaal rond dit zoekwoord of deze zoekterm geschreven zijn.

Door dit te doen gaat je seo traffic zeker en vast hoger worden. Verwacht niet dat het onmiddellijk effect heeft, je gaat niet direct een instant verbetering zien. Maar stilaan na enkele weken of eerder maanden gaat de stijging geleidelijk aan doorzetten.

Deze 3 SEO tips toepassen en hoger scoren in Google

Begin vanaf nu met het consequent toepassen van deze 3 basis seo tips!

Doe zeker vandaag nog een eerste ‘dingetje’… en morgen weer! Zet het hoog op je to-do lijst en doe het ook Ă©cht.

En kom dan na 2 of 3 maanden eens terug langs bij dit artikel 🙂 om te laten weten (via de comments) dat je het toegepast hebt en welk effect je gezien hebt…

Last Updated on 14-08-2019 by Anbaco

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.