Je bekijkt nu Pinterest afmetingen 2018 voor afbeeldingen
  • Save

Pinterest afmetingen 2018 voor afbeeldingen

Welke Pinterest afmetingen zijn aanbevolen om je afbeeldingen in 2018 optimaal weer te geven op Pinterest?

Regelmatig verandert er wel weer iets aan de layout en weergave op de verschillende Social Media platforms. En dan is het wel handig om de nieuwe juiste afmetingen bij de hand te hebben. 

Op internet zijn heel wat infographics, cheat sheets en blogberichten te vinden over de afmetingen die je op je verschillende social media accounts nodig hebt.

Maar helaas zijn er ook heel wat daarvan alweer verouderd. Altijd even op zoek gaan naar de ontwerp-datum ervan voor je ze gaat gebruiken.

Het is immers van belang om de meest recente afmetingen te kennen 🙂 dan worden jouw afbeeldingen overal optimaal getoond.

Pinterest afmetingen voor 2018

Ook de aanbevolen Pinterest afmetingen voor je afbeeldingen en foto’s zijn in de loop der tijd al eens veranderd.

Het is dan ook aan te raden om de meest recente richtlijnen te volgen, anders zien je pins er misschien wat ‘blurry’ uit of worden ze maar gedeeltelijk getoond. Met veel kans dat dan ook nog eens een minder belangrijk deel van je foto of afbeelding prominent in beeld komt.

Vooral voor de omslagfoto maakt een foto in de juiste afmetingen een heel verschil.

Afmetingen Pinterest Profielfoto

Je profielfoto van Pinterest wordt op verschillende plaatsen getoond en is dus heel vaak zichtbaar voor de bezoekers van je borden, pins of profiel. Hij kan er dus maar beter goed uit zien 🙂

Pinterest ondersteunt zowel JPG als PNG formaat voor profielfoto’s.

Pinterest raadt zelf aan om een foto van minimum 80 x 120 ofwel 120 x 80 te gebruiken. Deze wordt dan wel bijgesneden, Pinterest ‘knipt’ een rondje midden uit de foto dan. Je kan zelf niet bepalen welk deel uit de foto gebruikt wordt. Niet zo ideaal dus…

De weergegeven afmetingen van een Pinterest profielfoto zijn 165 x 165 pixels in de grootste vorm. En deze profielfoto’s worden in een rond formaat getoond.

Best kies je zelf al voor een bewerkte foto die vierkant (en waarvan de hoeken mogen wegvallen uit beeld) of rond is en maximum 600 x 600 pixels. Deze wordt dan naar de juiste maat geschaald en in ieder geval mooi weergegeven zoals hij bedoeld is.

Afmetingen Pinterest omslagfoto van borden

In het overzicht van al je borden is de omslagfoto van Pinterest borden 200 x 200 pixels groot.

Als je een zakelijk Pinterest account hebt, kan je ook bovenaan de overzichtspagina van je borden een ‘etalage’ tonen van 5 uitgekozen (uitgelichte) borden. Deze ruimte kan je gebruiken om bijvoorbeeld seizoensborden te tonen, of de borden met (vooral) je eigen pins, of iets specifieks van jouw bedrijf, of je meest populaire borden en/of pins, of… wat je zelf maar kan verzinnen.

De omslagfoto van deze etalage-borden is 385 x 385 pixels.

Ideaal is dus om een omslagfoto te ontwerpen die vierkant is en minimum 385 x 385 pixels groot. Groter kan ook, dan wordt hij door Pinterest geschaald en kleiner weergegeven.

Als je een niet-vierkante afbeelding als omslagfoto kiest, wordt er door Pinterest een stuk uitgeknipt om te gebruiken.

Afmetingen Pinterest Pin

De breedte van je pins is idealiter 735 pixels. De hoogte is vrij te kiezen.

Over het algemeen zijn verticale pins populairder op Pinterest, er wordt vaker op doorgeklikt en ze worden vaker opnieuw gepind.

De optimale grootte is wat afhankelijk van je branche en wat er op de pin komt te staan. Voor een infographic bijvoorbeeld zijn hele hoge pins gangbaar.

De standaard aanbevolen afmeting voor pins is 735 x 1102 pixels. Dat is een ratio van 2:3.

 

 

 

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.