Je bekijkt nu Spaans leren voor beginners
  • Save

Spaans leren voor beginners

Spaans leren is één van de dingen die hoog op veel to-do lijstjes staan (ook op die van ons).

Zeker bij mensen die voor langere tijd naar Spanje willen gaan. 

Om in Spanje te gaan overwinteren, als je wil emigreren of er voor langere periodes wil gaan wonen en werken… moet je toch écht wel Spaans kunnen verstaan en spreken.

Voor een kortere vakantie kan het ook nuttig zijn om toch een basiskennis Spaans te hebben. Maar in een toeristische stad of badplaats kan je je meestal ook wel grotendeels in het Engels behelpen.

Maar wij willen graag alvast beginnen met de prille basiskennis van Spaans die we nu hebben te gaan uitbreiden.

De voorbije maanden waren we dus op zoek naar toffe manieren van ‘Spaans leren voor beginners’ 🙂

Hieronder een lijstje van de leukere taallessen Spaans die wij gevonden hebben en gebruiken…

Lessen Spaans voor beginners

Avondlessen Spaans volgen in groep

Je kan (denk ik) in elke grotere stad wel avondlessen Spaans gaan volgen. Spaans is één van de populaire talen die in elke talenschool wel aangeboden wordt, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Dat is natuurlijk ook een heel fijne manier om Spaans te leren. Samen met andere mensen die dit ook graag willen.

Maar niet voor iedereen zo eenvoudig te regelen. Zeker niet als je werkt met onregelmatige werkuren of als je kleine kinderen hebt.

En bovendien kan je dan ook niet zelf het tempo bepalen. Je zit minstens een jaar lang vast aan dat ene lesmoment per week.

Niet zo geschikt voor mij dus op dit moment 🙂

Spaanse les in Spanje

Als je even rond zoekt, vind je heel wat Nederlandstalige of Engelstalige organisaties die Spaanse lessen aanbieden in Spanje. Je gaat dan fijn op vakantie in het land waar de taal volop gesproken wordt. En komt in een groepje terecht voor een intensieve cursus Spaans van enkele dagen of weken.

Lijkt me heel tof om te doen. Maar voor mij geen optie nu, dus zelf ook nog geen ervaring mee. Voor aanbevelingen kan je best naar ervaringen en reviews van eerdere deelnemers zoeken.

Apps en tools om zelf ‘Spaans voor beginners’ te leren

Er bestaan heel wat online programma’s, tools en apps waar je helemaal zelf mee aan de slag kan om Spaans te leren.

Sommigen zijn zelfs gratis te gebruiken. En daar zitten ook best wel goede tussen.

Dit zijn alvast de favorieten van degene die ik zelf heb gebruikt:

Spaans leren met Rosetta Stone

Rosetta Stone biedt taalcursussen aan op een immersie manier (er wordt dus helemaal niks vertaald, je leert het zoals je je moedertaal ooit geleerd hebt) en is hier al jaren favoriet. We gebruikten het al voor Engels, Frans en een beetje Italiaans.

En sinds kort gebruiken we Rosetta Stone ook om Spaans te leren. Er zijn 2 versies van Spaans (Spain) en Spaans (Latin America).

De cursussen van Rosetta Stone zijn niet goedkoop helaas. Maar wij doen nu al enkele jaren mee met een thuisonderwijs project.

Degene die het organiseert, groepeert alle deelnemers (er zijn er minstens 120 nodig) en neemt dan een licentie als school. Daardoor krijg je een heel jaar lang toegang tot al de aangeboden talen voor maar 100 euro per jaar per deelnemer. Dit is echt een super initiatief en hopelijk blijft het nog lang doorlopen 🙂

Telkens in september of oktober kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden. Dus als je interesse zou hebben… laat het me (ergens in september liefst) op tijd weten, dan bezorg ik je meer info over hoe je kan meedoen.

Memrise

Memrise gebruik ik zowel op mijn smartphone als op m’n laptop. Op computer of laptop vind ik het iets fijner om ermee te werken.

Bij Memrise ga je heel vaak kort oefenen. Het is wel geen immersie methode, je gaat vertalen naar of vanuit het Engels. (ik weet niet zeker of het altijd in het Engels is, misschien kan je je eigen taal ook wel aanpassen. Moet ik eens nakijken; maar ik vind het wel handig om tegelijk ook even weer de Engelse termen op te frissen)

Het handige ervan is dat je je smartphone meestal wel op zak hebt. En dat het korte oefenmomenten zijn. Zo kan je wacht-momenten (bijvoorbeeld als ik mijn dochter moest gaan ophalen) al snel benutten om weer snel even een sessie te doen.

Duolingo

.

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Vincent

    Toen ik een aantal jaren geleden besloot om Spaans te gaan leren, ben ik een maand naar spanje gegaan om een intensieve taalcursus te volgen, zodat de basis goed gelegd kon worden. Ik raad dit aan, omdat je geen uitweg hebt om engels te praten. Wanneer de taal de hele dag om je heen is, pak je het veel sneller op.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.