Je bekijkt nu Welke reisbestemming kiezen als digital nomad?
  • Save

Welke reisbestemming kiezen als digital nomad?

Als je je werk helemaal online kan doen, dan heb je vanzelf ook veel meer mogelijkheden om te reizen. Of om je een tijdje op een andere plek te vestigen en van daaruit je online werk te doen. 

Zon en warmte opzoeken in de wintermaanden, dat kan als je online werkt

Jarenlang was dat een wensdroom van mij… om in de natte, koude en donkere wintermaanden naar een warmere plek met veel zon te kunnen trekken. Elke winter opnieuw kwam dat weer opborrelen.

Maar tja, als gewone werknemer kan dat niet zomaar en zijn er meer obstakels dan mogelijkheden, helaas. Er moet nu eenmaal gewerkt worden, er is geld nodig om de rekeningen te kunnen betalen, kinderen moeten naar school, er is geen budget om lange tijd (onbetaald) vrijaf te nemen én dan ook nog op vakantie te gaan. Als je al vrij kan krijgen op je werk, want zelfs dat is niet altijd mogelijk.

Als zelfstandige zou het al iets makkelijker kunnen. Ik ken iemand die vooral in de lente- en zomermaanden extra veel werkt en in de winterperiode regelmatig geen afspraken inplant, maar dan verre reizen maakt. Maar ook dan kan het alleen als je je werk zo kan plannen en je genoeg kan verdienen in de maanden dat je wel werkt.

Voor wie al zijn werk online kan doen, wordt het opeens wel helemaal mogelijk. Mits wat voorbereiding, aanpassingen en organisatie…

Welke reisbestemming uitkiezen als digital nomad?

Als je een plek gaat uitkiezen om een tijdje te gaan wonen of rondreizen én in die tijd ook gewoon goed je online werk wil kunnen blijven doen… én nog wat moet opletten met je budget… én je graag zon en warmte wil (bijvoorbeeld, het zou ook kunnen dat je wil gaan skiën, of dat je in de zomermaanden wat verkoeling wil opzoeken als je al in een warm land woont)… én je misschien alleen reist, dus veiligheid extra belangrijk is… én…

Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel landen, gebieden of steden waar je naartoe zou kunnen. Maar hoe kies je dan een goede reisbestemming?

Je zou kunnen rondvragen naar ervaringen van andere digital nomads. Of blogs en vlogs kunnen volgen van andere online werkers of reis-bloggers. Dat is natuurlijk altijd wel leuk om te doen, maar er gaat ook heel wat tijd in zitten en toch maar beperkte informatie opleveren.

Website Nomadlist met veel info voor digital nomads

Toevallig ontdekte ik een tijdje geleden een heel handige website voor digital nomads of voor mensen die een nieuwe reisbestemming of woonplek zoeken waar ze ook hun online werk kunnen blijven doen.

NomadList - Welk zijn de beste steden om online te werken - Reisbestemming kiezen voor online werken
  • Save

 

 

Je vindt op deze website heel veel info over de lokale omstandigheden voor digital nomads over de hele wereld. Je kan zoeken op steden, maar ook wat algemener per land. Zelfs filteren op ‘omstandigheden per maand’ is mogelijk.

Hoe goed en betrouwbaar is het internet? Wat zijn de kosten om er te wonen en leven? Is het er veilig? Zijn er veel andere digital nomads te vinden?
Enz. enz. Kijk zelf maar eens… op Nomadlist.com

 

Anbaco

Blogger, freelancer en online ondernemer sinds 2011. Ik deel hier graag de kennis, vragen, ervaringen, info en tips die ik sindsdien ontdekte (en nog steeds) over bloggen, SEO, online geld verdienen, online werken, locatie onafhankelijk worden enz.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.